AKUPUNKTUR UTAN NÅLAR - MASSAGE UTAN HÄNDER - ZONTERAPI UTAN FINGRAR

VANLIGA FRÅGOR

Här nedanför lär ni hitta de flesta svaren till era frågor. Finner ni inte svar på era frågor är ni alltid välkomna att höra av er till oss.

1. Hur börjar jag använda AMS Zonterapisula?

Första gången ni ska använda AMS rekommendera vi att sulorna ligger i ljummet vatten i cirka tio minuter innan användning. Använd sedan sulorna omedelbart i minst 20 minuter för att låta sulorna forma sig efter dina fotsulor. Efter några veckors användning av sulorna kommer effekterna vara tydligare då sulorna är formade och anpassade precis efter dina fötter, din vikt och din balans. 

Vill ni att sulorna ska stimulera mindre kan ni mjuka upp dem ytterligare genom att fortsätta ha dem i ljummet vatten. Observera att ni inte ska använda hett vatten och att ni inte allt för ofta mjuka upp dem eftersom sulorna då riskerar att tappa sin form och därmed förstöra utformningen vilket leder till försämrad funktionalitet.

2. Hur länge om dagen kan jag använda AMS Zonterapisula?

Alla människors fotsulor är olika och känsligheten varierar. Har du en känslig fot rekommendera vi att ni börjar med att använda sulorna två gånger om dagen, 30-60 minuter vid varje tillfälle. Efter några dagars användning kan du så småningom öka användningen med upp till en timme per gång.

För att få en mjukare och mer flexibel stimulans av foten bör du ha strumpor på dig när du använder AMS. Har du en känslig fot så kan det kännas lite stickande i början samt ge en obehaglig känsla, men ha i åtanke att zonterapi tar tid.

AMS Zonterapisulan är speciellt utvecklad för att anpassa individens fotsula vilket gör att ni kan använda sulorna upp till åtta timmar per dag.

3. Vilka kan använda AMS Zonterapisula?

AMS Zonterapisulan kan användas av er som är tio år och uppåt, oavsett om ni har problem med smärta och värk eller inte. Har ni inte problem är det skönt att få massage och slippa trötthet och ömma fötter efter en lång dag på jobbet. Har ni problem med smärta och värka i nacke, fötter, knä, rygg, leder och/eller muskler rekommendera vi stark att ni använder AMS Zonterapisulan. Vi avråder gravida kvinnor från att använda AMS Zonterapisulan.

Vi avråder personer som har allvarliga problem med ischias från att använda AMS Zonterapisula med magnet. Vår sula är utvecklad med en speciell punkt för ischiasnerven. Punkten är av plast eller magnet, och utbytbar. För er som har problem med ischias eller som har känsliga fötter rekommendera vi att ni använder plastinsättningen eller utan.

4. När ska magneten användas och vad blir effekten av den?

Vår utbytbara magnet i sulan finns för att påverka individens elektriska fält och gör att kroppens celler arbetar med större kapacitet. Magneten ger bland annat följande fördelar: ökad blodcirkulation och därigenom ökad syre- och näringsdistribution, minskade mjölksyror och upphörande av smärta och värk.

Magneter är bra för hälsan men man ska vara försiktig med hur länge man har dem i sulorna. Beroende på individens kroppsvikt kan stimulans i kroppen variera kraftigt. Hela kroppsvikten belastar foten vilket då påverkar sulans stimulans. Detta kan leda till smärta och obehag. Om obehag upplevs av magneten bör man ta av magneten eller magneterna och åter sätta på dem vid ett senare tillfälle och använda dem under kortare perioder inledningsvis, detta är för att successivt låta kroppen anpassa sig till det magnetiska fältet. Du kan öka användningen stegvis men kom ihåg att inte överanstränga dig, känn efter själv vad du klarar av. Har du en bra hållning kommer du lätt att kunna använda magneten upp till åtta timmar per dag.

Vi har utbytbara magneter i vår AMS Zonterapisula men vi rekommendera kunden att börja med den röda plastbiten som redan sitter i sulan när man köper den. Efter två till tre månader senare när man är van vid sulans stimuleringar kan man testa med magneten. Börja med 30-60 minuter och öka sedan tiden stegvis.

5. I vilka sorters skor kan jag använda AMS?

De flesta skor, inklusive sandaler och tofflor kan man använda AMS i. Vi avråder från att använda sulorna i skor med över tre centimeter klack eftersom det kan leda till felaktig stimulans vilket kan leda till obehag.

Skor som fungerar bra med AMS

  • Finskor

  • Sneakers

  • Sandaler

  • Tofflor

Ursprungliga sulor som finns i skor kan tas ut om det blir för trångt med båda sulorna. 

sula

6. Hur byter jag ut magneten/plastbiten på AMS168 Classic Zonterapisula?

– Ta ut magneten: Vik sulan helt och pressa ut magneten.

– Lägg in magneten: Vik till sulan och börja med att pressa in magneten vid ena sidan och lite i taget. 

Har du svårt för att lägga in magneten i sulan kan du också klippa lite till öppningen.

7. Vilka kan bli våra återförsäljare?

Alla kan bli våra återförsäljare men vi prioriterar först företag såsom hälsobutik, massör, fotvårdare och fotterpeut. Privatpersoner som vill tjäna extra pengar är också välkomna som återförsäljare så tveka inte att höra av er till oss. Observera att vi har ett begränsat antal återförsäljare i varje stad för att försäkra återförsäljarens försäljning.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
Select your currency
USD Amerikanska dollar
There are no products